Kerap mengeras2@3hr tetiba tidak mngeras... Mengeras tu boleh dikira satu gerakan @tak ye

3 hari kebelakangan ni kerap mngeras dan mnarik kebawh smp rs skt dkt part private,kalu tetiba tarik kebawh boleh terjerik kecil sbb skt sgt. Tp smlm slps mghrib dh xde tnda2 mngeras padahal 3 hr sblm tu mkn mlm mkn bnyk mngeras... Tido lena smlm sbb xde mslh bgn kncing pom x, pg dlm kol 6 bgn nk terkncg ttiba rs ringan betul bdn bgn, pastu br prsan. Siap solat subuh semua mmg xrs skt2 mcm sblm ni.pg ni gerakan mmg slow n mngeras dlm 4x kot... Pastu senyp je.Tu sy tnye mngeras tu kira gerakan jugak ke... Runsing n tak sedap hati, ni tggu somi blk nk p rujuk hospital...hrp baby baik2 saje, 36w 6d..

1 Balas

mengeras tu x count as 10kick tu. cube mnum air manis sejuk dlu. makan manis dlu. bagi die gerak2 dlu sementara nak tgu pi hospital. btw, nurse kate kalau dh nk bersalin perut mmg rasa ringan sbb bby dh msuk dkt laluan. mkn pon rasa selesa, bernafas pon sng. xde rasa semput ke sesak ke.

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan puan dan baby..selamat semuanya..☺️