Hai2..sy prgnt 6week tapi scan tak nmpk..Normal ke?

2kli test dkt rumah 2line terang..1test di klinik samar2 plak yg line tu..

2 Balas

Hi, masa 6 weeks kena buat transvaginal scan iaitu scan dari bawah utk nampak lebih jelas. Based on apa yg doctor dan nurse saya ckp hari tuh, at 6 weeks dah boleh nampak kantung, janin dan dgr heartbeat dah. Provided kiraan minggu mengandung tuh betul lah.

hai sis. ikut pengalaman, masa preg 5week, scan mmg tak nmpk apa2.. sampai kena pergi hospital sbb takut preg luar rahim, sbb saya sakit sengugut nk dkt seminggu. bila jumpa doktor pakar, kena scan melalui faraj, baru nmpk ade kantung.