Baby Songsnag

29weeks skrg.. ada tips x mcmne nk kmblikn kdduukn bby kpd kdudukn normal...

6 Balas

Sama, saya jg 28weeks kmrn masi breech. Lalu masuk 30weeks saya ada rasa baby putar kepala ke bawah krn dia jd kick bagian atas perut, tp esoknya dia putar balik lg kepala di atas lagi kick bagian bawah perut. Hahaha. Suka2 dia lah. Semoga kita sama2 baby sudah putar next check up ya sis.

Sya pn sme chek 29mngu bby kepala atas uri bawah, smlm 30mngu chek kk kepala atas uri kt atas plak.. Dktr ckp bleh pusing2 lgi.. Risau jgk org laen dh jmpe jlan kite blom jmpe lgi.. Repeat scan blik 36mngu..doa jela mmpu hrap dipermudahkan semua

Sy 28w, kepala bby msih belum ke bwh. Doc kata xpe nti dia pusing lgi. Sbb ruang msih ada. InshaAllah, sy pn hrp bby pusing sblm checkup lg bulan dpn.

Banyakkan sujud lama2. Kerap borak dgn baby suruh pusing.

Ada masa lagi utk baby turun