berat baby 29weeks dalam kandungan

hai ibu ibu yg berpengalaman.. normal ke 29weeks berat bby dlm kndungan dah 1.6kg?

5 Balas

berat baby ni masa scan dia ada +-. samaada masa awak bersalin nnt baby akan keluar besar dr berat yg di scan atau baby keluar kecik dr yg discan. masa scan xtanya doctor ke? mcm saya 1st baby - berat baby before nak bersalin doctor scan 3.3kg. baby keluar 3.15kg 2nd baby - berat baby before nak bersalin 3.3kg. baby keluar 3.52kg.

Kalau doktor tak kata apa then it's normal. Kalau tak normal mesti Puan akan di rujuk ke pakar. Saya sendiri bersalin 37weeks berat baby 2.3kg.

sy 28w 1.3kg . 32w 1.8kg . 34w 2kg . doc ckp normal dlm lingkungan. doc tkde ckp ap ke ?

Rasanya normal je tu, berat baby sy pun lebih kurang mcm tu dulu.

masa scan doktor ckp apa?