Cirit birit + perut mengeras

29w3d Diarrhea nak tiga hari, but hari ni kurang dari first day. Minum air mkn bubur, biskut,roti. Tu je lalu. Baby gerak okay cuma dia kerap mengeras, and kadang tu rasa nk membuang but tak puas. Mcm sembelit. Bila dia mengeras tu rasa sakit jugak la, baring je seharian tahan sakit. Nk jalan pun mcm slow je. Nk g kk, jumpa nurse dlu ke atau doktor terus? Ingt nk g awal first day cirit tu but takut tercirit2 pulak dlm kereta. Lg pun time tu dh lemah sgt. Tp nurse ada bgthu tiap kali checkup, klau cirit terus prgi labour room. Taknak la masuk wad lagi ? bru tiga mggu lepas warded sbb demam pnas. Ke tapayah g kk, teruskn minum air byr n stay hydrated? Ada bce jugak bby mngeras sbb dehydrated. Ke nk bersalin dh? Tp tade tanda pun. Lg satu iberet sye stop kejap, sbb sblm cirit ni teruk, bila mkn iberet, najis jd hitam, and berair lain mcm. Takut nk consume, takut lg teruk. Tthu nk buat cmne. ? boleh bg pendapat?

1 Balas

Dh brp week? Sbb cirit birit salah satu tanda2 nk bersalin. Better pegi je jumpa doktor terus. Klu x bersalin pn, takut dehydrate. Sbb dh 3hari.

4y ago

Makasih sis 😊