Kelahiran pramatang

28 minggu terasa mengeras Dan sakit pinggang

2 Balas

2 tahun lepas saya anak fisrt lahir 32 minggu 4 hari ..baby pramatang...tak ada tanda apa²..pegi chekup kk mcm biasa nurse kata jantung baby laju..trus nurse tpon ambulans suruh masuk hospital.. . saya kene tahan wad 3 hari doc kata jalan dah buka 2 cm doc cucuk matangkan paru² ,,,tapi time ni saya xde rasa apa²,hari ke 4 saya balik rumah sebab doc suruh balk sbb dia kata tak tahu bila jalan saya akan buka ,,mungkin seminggu,,mungkin dua minggu.. xkn nak dok wad lama... saya pon balik ptg tu, balik rumah mlm tu saya berak² perut sakit ..g hospital balik,,doc cek jalan dah buka 4cm masuk labour room dlm 1jam terus baby keluar... alhamdulillah xde apa² masalah pada baby..keluar pon baby menagis..cuma 2 minggu duduk wad sebab pantau berat baby jee. alhamdulillah sekarang dah 2 tahun cukup² main lasak ,, bijak ada jee akal dia nak buat org marah..

Kalau takde bleeding or spotting, kena bedrest secukupnya, klau keadaan makin teruk g jumpa doc terus, if not boleh tunggu next appointment bgtahu doctor. Moga baby sihat2 amin