Bayi pramatang

Boleh saya tahu tentang kelahiran pramatang#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

puan nk tahu ttg apa tu?? mcm sy dlu bersalin pd 34 minggu dsbbkn alami uri bawah atau dlm perkataan lain placenta previa type 3.. ank sy lahir pramatang..stay nicu selama 17 hari..kelahiran pramatang ni ada byk faktor blh trjadi..jika maknya alami stress semasa hamil drh tggi pn blh sbbkn bersalin pramatang kerana berisiko dan perlu lakukan pembedahan ..atau rahim tak kuat cpt berlaku proses bersalin..atau dsbbkn uri bwh..trlalu byk faktor sbnrnye blh sbbkn lahir pramatang.. disini saya sharekan link nya bagi rujukan puan utk mengetahui ttg kelahiran pramatang..hrp dpt membntu puan ;) Kelahiran Bayi Pramatang: Fahami Punca & Simptom - Hello Doktor https://hellodoktor.com/keibubapaan/bayi/bayi-pramatang/kelahiran-bayi-pramatang/