Perut Mengeras

27 minggu, twins preg.. Knp perut slalu mgeras? Baby dlm kedudukan camna yg blh dia suka mgeras? Agak kurang selesa bila perut mgeras... Boleh ibu2 terang kan... First pregnt

2 Balas

it's normal kalau perut mengeras, macam latihan untuk prepare nak beranak nanti. just alert kalau setiap 5 minit and baby kurang gerak or turun tanda, sebab tu tanda² awal nak bersalin.

kalau tak selesa boleh tukar posisi or kencing nanti okay la tu. its completely normal, mommy don't need to worry 😊