Pergerakan baby

26w bby grak xaktif n slow, normal ke, de yg sma x situasi cmni

7 Balas

sama sis, kekadang aktif.. pastu slow pulak kadang parking kaki bawah tulang rusuk kalau lepas makan geram rasa, dh tolak baby parking lagi hahaha mengadu kat suami, suami yg cakap dgn baby bebaik duduk dlm perut hahaha tapi sementara nak tggu 28w ni, saya cuba2 buat bende yg baby gerak contoh kita buat2 kerja pastu baring mengiring, kadang2 dia gerak takpun minum air sejuk2, manis2 makan lah apa2 ke

Baby saya macam tu tiap kali baru atau nak masuk bulan baru sebab perut tengah nak kembang lagi, bila dah bulan baru, kemain aktif macam ruang besar padang gayanya. 😂 Asalkan baby ada gerak bila cuit, baring, makan pun dah lega dah walaupun slow. Selagi perut tak keras, tak ada darah keluar, sakit perut dan sebagainya saya tenang2 aja. Kalau risau, tak yakin boleh refer doktor. 😊

Normal awak, start kira gerakan bermula 28 weeks. Klu dia gerak sikit2 tu tak apa, if 28 weeks ke atas tu awak mesti pastikan cukup 10 gerakan dlm masa 12 jam. Klu baby tido, awak kena gerakkan dia. Minum air sejuk, ckp dgn baby, makan benda manis. Klu tak gerak jgk & lain drpd lain, blh terus ke hospital

normal je sis saya yng dah 36weeks3days ni pon kurang gerak..waktu siang nk tanda gerak dalam buku pink pon payah..bila dah malam aktif sngt..bnyk sngt gerak..

bkn tak aktif, kdg baby dah aktif gerak sana sini bagi dia rehat jg. kira gerakan baby start 28

normal je awk 😊ruang msih bnyk tu ..dh msuk 28w nnti start kira gerakkan bby ..

nurse dh minta kira gerakan 10 tu?

2y ago

Sy pernah macam tu, sbb nurse belum minta cek gerakan, saya abaikan. Asalkan semasa cek up semuanya ok. Kalau puan ragu2, jumpa doktor ok