Minum air gula

26hb nie kena pegi KK minum air gula 😣 kenapa mesti minum air gula Dahla saya tak suka manis hm Start mlm tu pukul 10 dah tak bole mkn minum sampai la pegi kk jam 7 kena ambil darah minum air gula kena tunggu berapa jam lagi? Saya nie tak tahan klu tak mkn tolong saya TT#mommybuntu

20 Balas

Cuba dulu. InsyaAllah kalau rezeki, xde muntah balik. Sy ckp je kt org mcm ni tp ank ke2 mnum air gula muntah 3x, kali ke4 okey dh. Ank ke3 minum air gula 1x terus xde muntah. Alhamdulillah kira rezeki tu... Sy xpernah ada GDM. Ank fist dulu 2009 xde wjb minum air vula selagi xde fsktor risiko GDM. Kelemahan sy, lps mnum air gula sy cpt pening dan meloya sbb sy alahan ms prgnant ank ke2. Prgnant ank ke3 sy xde alahan tu y xmuntah. Tp inisiatif sy ms ank ke3 tu, lps minum air gula, jauhkan diri dr bising suasana sekeliling, sy duduk dlm kereta, berbantal empuk di belakang badan dan tepi kepala, psg ekon keta dan radio, tenangkan diri... Jgn brcakap air liur tak telan, ludah dlm plastik. Lps 2jam xde lak rs nak muntah... Tp seksa menunggu jam pertama ke jam kedua. Kt sini minum air gula ms kndungan 24weeks je. Pastu xde dah. Sy sm mcm awak, sy ada gastrik, dan campur pahit lidah, loya tekak smpai ke 7bulan prgnancy. Xblh xmakan. Cpt lapar... KLau xmakan terus muntah pedih perut.