Minum air gula

26hb nie kena pegi KK minum air gula 😣 kenapa mesti minum air gula Dahla saya tak suka manis hm Start mlm tu pukul 10 dah tak bole mkn minum sampai la pegi kk jam 7 kena ambil darah minum air gula kena tunggu berapa jam lagi? Saya nie tak tahan klu tak mkn tolong saya TT#mommybuntu

20 Balas

Nurse sy ckp makan je tak boleh lepas pkol 10 tu.. Minum boleh... Tapi start minum air gula tu nk tunggu 2 jam tu jgn p mkan minum lak.. Ape2 minum air gula ni bagus untuk detect ibu ade kencing manis ke tak...ini pon untuk your kandungan jugak...supaya sihat ibu sihat bayi pom sihat.. ..walaupon ramai ibu2 banyak merungut tentang bende ni.. Termasuk saya sendiri.. 😂 #ibujagaibu