Dilema

2/3 sy bleeding.. Terus refer ke kecemasan wad bersalin. Bila dr scan spptnya 8 weeks dh nmpk baby n heart beat.. tp xnampk apa apa.. hanya kantung saja.. Urine n Darah, masih positive pregnant n takde tunjukkan menurun reading.. Then dr buat cek dgn speculum-merasa la muncung itik tu sbb dia kata nak tgk vagina ade x calitan darah tu.. Redha la kene cek which is first time kene seluk masa tu.. Tawakal.. Then dr bgtau Threaten Miscariage.. So nk warded n pantau bleeding.. After 2 jam terus darah turun dengan banyak n ketul ketul keluar... masa tu ait mata dah berjurai tgk mcm tu punya banyak darah.. Lps lps tu darah makin lama makin kurang.. Hary 3 di wad, dr scan.. mencr baby xjmpe but kantung je, mcm scan 5 weeks dulu.. mcm tu jugak.. Maka bertawakal m dr bg discaj sbb bleeding makin sikit.. Dr pon ckp 50/50 baby now.. skrg kene bed rest.. Sbb upt n hcg level masih normal n xturun.. n upt positive.. Xtau nak rasa ape sekarang ni.. Dr hanya suruh berehat n bed rest

2 Balas

Semoga dipermudahkan urusan ye sis 🤲🏻💕

4y ago

terima kasih... sy bru refer pakar gynae.. sy molar pregnancy.. n advise untuk cuci..

Doa banyak2 ye sis