21mingu normal ka baby jarang gerak²... time 18mingu selalu rasa gerakkan bawa pusat??

21mingu 1hari

6 Balas

sma lah dgn sy time 18w tu elk aktf bgrak pg ptg...bila msok 20w jd krg aktif lk pg ptg tp dia ada jga grk...mlm² kita nk tdo time tu lah dia akn aktf smpai rasa tegang ja bwh perut siang² dia mcm krg sikit grk²...

2y ago

eyaa ... kdg sy mnum air sejuk bru rsa dia gerak²...

Bila dia makin membesar ni dia banyak tidur jadi memang akan ada dia kurang gerak. Kejut banyak kali dia buat dek je hahaha. Try la senam or aktif sikit and minum/makan aiskrim or benda manis. Time tu dia bangun tendang2.

2y ago

Haah sis. Tapi dalam sehari kena kira la berapa kali dia tendang, nak tau dia ok atau tak kan. Kalau tak sis cuba la makan sejuk2 ke

rasanya normal sis , asalkan dari masa sehari tu ad jugak prgerakan bby .. mcm my mom ,3ank dia smua xprnh merasa gerak² cm org lain .. alhamdulillah xda apa ,normal .. jika risau ,boleh rujuk nurse atau doc ya ..✨

2y ago

oo yeke... brp mingu bru dia rsa gerak2

Kali ni pregnant ank ktga ,masuk 22w da kerap rasa gerak² .. insyallah awak ,bby shat ..selalu positif okay ..if rasa risau sgt² trus refer doc okay

Saya 21w 4d . Baby dah jarang gerak , risau laa .. tp normal ke ?

Normal asalkan dlm sehari tu ada gerak.