Hi mummy2 normal ka baby jarang gerak 23 weeks risau la baby jarang gerak..

5 Balas

mmg mcm tu sis nnti 24 25 week bru rsa yg aktif sgt tu time tdi pun dia geli² kat perut😂sya pun mcm tu risau smpai nk g scan tp alhamdulillah bby sht² ja . kita doa yg baik² in shaa Allah semua baik² ja😊

4mo ago

amin sis🙏😇

Bukan jarang gerak tapi awak tak rasa jer kot sbb ruang banyak lagi utk dia kicking. Macam saya 26w baru betul2 dapat rasa baby kick. Kalau awak rasa waswas blh jer nak p scan

I rasa bukan jarang gerak tu, tapi sebab ruang masih besar u tak rasa baby gerak. Mula kira gerakan bila dah 28w. Tapi kalau u rasa tak yakin pergi je check.

Ruang masih luas lagi tu , don’t worry . 28minggu baru betul” terasa aktif si baby . Hehe

23 weeks jarang gerak better awak pergi hospital untuk cek.. moga baby awak sihat ❤️