Assalamualaikum nak tanya

21/7/2023 dtg haid Akhir haid /25/7/2023 Hari ini dah 21/8/2023 TP tak dtg haid ad kah itu pentanda hamil?😭

17 Balas

waalaikumsalam .. bln 7 awk dtg haidkan .. nxt haid awk bln 8 spatutnya awk dtg pd tarikh yg sma ke...? klu dtg tarikh yg sama cuba awk tnggu sehari 2 lg, mungkin lmbt haid sehari 2 ... klu tk dtg haid juga pd hari yg spatutnya, cuba buat upt slepas hari ke 7 atau ke 8 dr tarikh yg spatutnya awk haid .. mcm sy last period bln 6 ,haid pertama 7hb6 hari trakhir 13hb6 (7hari) , bln berikutnya bln 7 sy patut dtg haid 6hb7 tp tak dtg haid jgk, sy tnggu 7-8 hb pn tk dtg juga .. hari yg ke 6 (12hb7) sy buat upt result +ve , mula² mcm tk pcaya esoknya hari ke7 sy check lg skli hasil yg sma +ve .. alhamdulillah skrg kndungan sy 10w6d 🥰 ... klu haid awk tk dtg smnggu ni , cuba awk buat upt pd 27/8 🙂 ..

9mo ago

welcome sis ...

try upt sis.. mmg perit klau kena scam tp tulah dari sis tertanya2 baik sis upt je.. kdg klau kita stress atau hormon kita kacau tak mgkin next period kita sama jugak mcm bulan lepas kdg ada yg lari 2 atau 3 hari dari tarikh period bulan lepas. apa2 pun sis upt. semoga ada rezeki sis.. 😊

9mo ago

mksud sy hormon badan kita akan kacau sis.. sbb tu ada time lewat period dtg. cnth mcm kwn saya lepas deliver & cucuk depo period dia hampir 1 tahun gelong sis.. sy kalau stress period sy mmg delay. pdhl bukan stress apa sngt pun..

ada org tk period, ada cyst/fibroid. prgnnt bukan satu satunya jawapan. banyak kemungkinan kalau tk period. lewat period cuma salah satu tanda prgnnt. tapi nak lebih pasti cuma buat upt dan scan sahaja. no other ways around

Xde cara lain sis utk kita netizen ni.. kena cek upt jugak.. walaupun period regular tetibe sebulan or 2 bulan x dtg period.. mmg x boleh assume kita pregnant kecuali dgn buat upt test je

9mo ago

sis kalau minggu 4 brpa bulan ya?

Nak tau pregnant ke tak check upt. Sini pun kite takleh nak scan awak … Lewat period ade 2 kemungkinan, pregnant or xpregnant sbab hormone imbalance.

hi sy nk tubuhkn group ttc jika sudi msuklah utk kita share ilmu sma ii https://chat.whatsapp.com/FmkJZ3Sy6kD6qMTllGtExI

Check lah upt. Saya tak dapat baca badan awak melalui apps ni awak pregnant ke tak. Check upt terus.

Klu dah lewat period mmg salah satu tanda hamil pun, tapi nak tau cek upt. confirm terjawab semua soalan.

Haid tak dtg boleh jadi mcm2 petanda, bukan hamil je awak. Jadi nk tau hamil atau tak gunalah upt hehe

check upt ,sis.. byk kemungkinan tu.. x pun pergi klinik, check