Hii..nak tanya saya baru 20week tapi dah jadi bengkak kaki. normal ke mcmtu?

10 Balas

Banyak berjalan tu... Kasut pn penyebab juga.. Bila kita banyak bergerak elok pakai kasut yg sesuai.. Macam akk dh 26 weeks..Hari2 antar ank amik ank sekolah.. 4org sklh, yg berlainan n masa pn lain2.. Memandu kaki mmg selalu kejang urat sblm ni.. Alhamdulillah akk start pakai stokin n kasut snickers ni belom lagi kne bengkak kaki..atau kejang urat.. Sblm preggy yg ni selalu kne..

5y ago

most welcome.. 😘 😘

bestnyee.. saye kalau boleh nak kaki bengkak...sbb pada saye bengkak kaki...badan naek satu keistimewaan seorg ibu mengandung....yang orang laen tak dpt rase ..sye baru 19weeks..tapi takde bengkak pon

letak vicks banyak2 and pakai stokin.. vicks jadi my best friend sejak i kena kaki bengkak ni..😅so far if i do that,my kaki kurang bengkak..hope it works for u if u decide to try..

5y ago

tq dear

nak hilang kan bengkak..baring telentang angkat kaki goyang kan tapak kaki keatas ke bawah..kaki kalau bengkak saluran tak berjalan dengan lancar...tq...hehe

Normal awk.. kita pn mcm tu lagi lagi kalau tk kena duduk or duduk lama dlm kereta.. kadang setengah jam pn boleh jd bengkak kaki 😁

5y ago

yekee...lega sikit dgr...hehe tq ya

tengok badan kot... saya 32weeks.. tak ada lagi bengkak kaki.. mungkin sebab badan besor kot 😂

saya baru dpt tips smlm, strt 4 bulan kalau tido ltk bantal bwh kaki.. nnt kaki x bengkak..

5y ago

ur most wc 💕

sy 15minggu start bengkak kaki dah.. nurse pun hairan awl btl bengkak kaki.. 😂

kite pun kaki bengkak jugak. 26week dah.

sy xada bengkak pulakk ,, 😅