berat badan

20w-24w berat naik 3.5kg, doktor cakap naik mendadak & minggu depan kena cek gula 😅, berat naik mcm tu ada potensi sangkut gula ka? share2 tips spya x sangkut gula nti

1 Balas

Iya ada potensi utk slm diabetec in pregnancy.tips nya adlaah mkn ikut masa yg tetap utk main & kudapan tu jumlah yg sikit.jgn ikut slera tekak je jgk k..xslah nk mkn sbb baby teringinkan tp bia mkn merasa bkn hentam k..mkn yg ada kandungan khasiat yg cukup k..byk mnum air msk & bila mlm krgkan mknn yg berat yg berat2 k..saya bila mlm terasa lapo tu mkn biskut & mnum susu segelas just nk krgkan rasa lapo tu & mudah tdo..in shaa Allah..