pregnant 5weeks

2 bulan lepas dah gugur..mula dgn spotting coklat..tak berhenti dlm 5 hari lps tu dia start kluar darah merah..mase tu dh 6 weeks..pegi emergency hospital dr sahkan dah gugur..and sekarang dh lekat balik dh 5 weeks..tapi spotting coklat tu terjadi lagi..takut bnde same berulang..dh pergi klinik cek, dr scan kantung masih ade tapi baby tk nmpk lagi..dr just sruh tggu 3 minggu lagi utk repeat scan..harap2 awk kuat ye syg dalam rahim mommy..tolong doakan kandungan saya😢

16 Balas

situasi awk sama dgn sy.. sy gugur 11weeks. lepas dua bulan sy pregnant lagi.. 5weeks ada bleeding. sy pergi hospital gov, doc pun ckp suh tunggu lagi utk tgk baby kuat ke tidak. sy minta ubat kuat rahim doc tak bagi.. sminggu lepas tu still bleeding. last2 sy pergi klinik swasta n doc bg ubat kuatkan rahim. sampai 12 weeks sy makan ubat tu sbb kalau sy brenti makan, mest akan ada spotting sikit². alhamdulillah skang dh 15weeks, dah xda spotting/bleeding..

3y ago

alhamdulillah ...nanti kalau tk benti jugak , sy pun nk try pegi swasta minta ubat kuatkan rahim..doakan saya ye

semoga ada rezeki...sama sy . tahun lepas gugur mula2 spoting pd minggu 5-6 pertengahan minggu 8 fresh blood da keluar dan 9 minggu gugur. skg ni alhamdulillah dah 6 week . doakan sy

3y ago

semoga kandungan kite kuat dan sihat

Sis makan asid folic untkk kuat kn rahim. Beli je kt farmasi atau watson, semoga urusan sis dipermudhknn baby sihat

3y ago

asid folic mmg ambik setiap hari dh..tapi asid folic bukan utk kuat rahim tapi utk pembesaran baby😢

aamiin sis,Saya pun sama mcm sis,lepas gugur,2 bln lpas tu lekat balik..smoga baby Kta sama2 kuat sis..aamiin

3y ago

inshaAllah sis..semangat kite kne kuat..semoga kandungan kite pun ikut kuat juga..amin

Saya baru sebulan miscarriage.. 8weeks.. Semoga awak dan baby kuat dan sihat sampai deliver nanti ya... Hugs 🤗

3y ago

Allahu..inshaAllah nanti Allah akan ganti zuriat yg lain..lmabt atau cepat je..thank you sis❤️

Sis kene bykkan berehat, biasanya doc akan beri ubat tuk kuatkan rahim utk dimakan selama 2 mgu.

3y ago

haa tu la..tp dr tak bagi pun ubat tu..dr bagi susu je..😢

semoga ada rezeki ...ibu Dan baby semoga dua² kuat💪💪💪

smoga smua nyer dlm lindungan Allah swt...amin

semoga allah permudahkan segala urusan awak , aamiin

3y ago

sama sama

aminn semoga dipermudahkan urusan sis..