Risau anak lambat berjalan?

1thn 1bln tak berjalan lagi.. overthinking

5 Balas

Its okay mummy xyah rushing sgt. As long as ank masih boleh bertatih bila kite pegang dia it should be fine. Kalau ank memang xnk memanjat or xnk cuba bgun berdiri or bertatih bru la mummy kena risau and terus bawa jumpa doctor ye. If everything seems normal mummy xyah risau just enjoy je tgok perkembangan anak🫰🏻

Takpa, teruskan bantu anak berjalan. Jangan give up. Lain anak, lain development dia. Anak boleh try berdiri berpegangan kat kerusi sofa ke. Kita pegang tangan dia waktu berdiri sambil dia jalan bertatih-tatih camtu. Buat tiap hari, sekejap2 pun takpa.

It's ok sis. Normal tu..anak sy pun boleh berjalan tanpa bantuan nak masuk umur 1y3m.. bertatih dari umur 11 bulan. Tapi kalau dah umur 1y6m (18bulan) x berjalan lg kena bawa jmpa dr. 😊

bantu dia brjalan..pagi2 bawak dia gi brjalan atas rumput hijau..pegang tangan dia...biasa kan nanti ok la tu...tak perlu risau..

bantu anak berjalan