Bukaan berapa cm baru tolak masuk labor room?

1st time ni jadi nak tahu la. Biasa bukaan berapa cm baru di tolak masuk labor room ? #1stimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu

23 Balas

rsenye 4cm dah masuk labour room.. sy plak masa anak first masa cek jalan nurse cek dah 9cm..terus tolak masuk lr..nurse y tlg salin pakaian semua.. anak second dah pecah ketuban jalan dah buka 6cm 3 bln lps..terus tlk lr jgk..pon x larat..mata ngntuk gler2 sbb kesan ubat tahan sakit..mata tau nk tido je.. masa tgh siap2 nk meneran tu boleh lelap dlu..🤣🤣..rindu plak moment bersalin 3 bln lps.. masuk spital pon sbb nk induce..tp x jd bile doc cek jalan dah buka 2cm..pdhal xde rse sakit pe pon..rilex g merayap crik brg2 sblm admit spital..hehehe

2y ago

tq sis share experience 🥰 syoknya tak rasa sakit sangat 😄

mcm sy masatu sakit contraction xkuat sgt so stay dkt umah dlu. .bila dh rasa mcm makin kuat and kerap sy trus g hspital check dh 5cm so trus stay labour room je smpai dh brsalin. .tapi kena makesure jgn biarkan perut ksong yea sis 😊 sy haritu sbb layankan contraction smpai xlarat nk mkn or mnum. .last2 masa teran nk brsalin byk hilang tenaga smpai mintak misi air ksong segelas 😅

2y ago

tq sis share experience 🥰 okay sis nanti saya makan siap2 😁

tak tentu..kadang² baru 2cm dah tolak ke lr.... mungkin sebab xramai kot dlm lr tu....tu yg blh dok berlama² kat lr walhal xsakit pun... time bersalin anak bongsu aritu masuk lr bila bukaan dah 4cm...pun sama jugak x sakit apapun....kena reda dgn ctg kat perut berlama² last sekali doktor bagi ubat utk gesa bersalin...selamat!

2y ago

Aminn inshaallah. Terima kasih atas doanya sis ❤️

1st bby -doc pechkn ktuban 4cm msuk lb 2nd bby-7cm ,pch ktuban tpi doc x bgi msuk.lab penuh 3rd-pch ktuban dri rumh.6cm lupa dah 4th-7cm 5th -3cm,x sakit lgsung.msuk lb.doc d lab marah sbab kpala masih jauh d ats..knp htr lab.last2 dorg try tolak,&terpecah ktuban,tgn bby tkluar dlu..emgncy c zer trus

2y ago

tq sis share experience 🥰

Tak pasti sbb haritu bukaan saya dah lebih 7 cm nurse suruh tunggu lagi 10 - 15 minit lagi pukul 4 am. Mmg tgh sakit anak nak keluar sgt dah. Nurse masukkan ubat mengantuk tp sakit x hilang. Bbrp minit kemudian baru je masuk ubat tu air ketuban pecah baru nurse tolak ke labour room.

2y ago

tq sis share experience 😍

Saya 2cm dah masuk labour room awal pagi lps subuh . Pastu pasang ctg sampailah dah nak bersalin. Takde nak senaman sekejap atau nak berjalan2 huhu.. baring je tunggu masa. Doctor takde nak suh balik rumah dulu. Last2 mlm baru bersalin. Bukaan lambat sgt. 😅

2y ago

Aah 15jam dlm lr. Hampir emergency czer sbb demam mse 8cm. Nasib baik tak jd Allah mudahkan urusan demam kebah last min🥺 baby kene vacuum sbb dia tdo n sy pula tak mampu nk teran sbb da pnt sgt 😟

For me at first nurse check I 5cm, then lepas 10 minit I dah start active labor pain nurse check terus 7cm and masuk labor room immediately so depends on the hospitals too and doctors nurses kat sana.

2y ago

tq sis share experience 🌹

2cm check in wad, 4cm msuk LR lepas tu boleh get ready utk berjuang 🤭 yg Penting dengar arahan bidan/doctor bertugas dlm LR. jgn sesekali angkat punggung & jgn tiru aksi mcm drama Tv 😂😂😂

2y ago

tq sis share experience 🥰 okay baik sis. Saya cuba tak angkat punggung 👍🏻👍🏻

masa saya 5 cm dah kene tarik masuk labour room. pape pun semoga sis selamat melahirkan serta baby dan sis dalam keadaan sihat dan selamat. aamiin 🥰🥰

2y ago

tq sis share experience 🥰 amin inshaallah 🌹

5cm dah tolak then bole pangil suami skali masuk . masa saya gitu laa 4 bulan lalu . kejap jee rasa nk beranak lg hahahha

2y ago

hehe aah tggu laa 2 3 tahun lg