Bukaan berapa cm baru tolak masuk labor room?

1st time ni jadi nak tahu la. Biasa bukaan berapa cm baru di tolak masuk labor room ? #1stimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu

23 Balas

rsenye 4cm dah masuk labour room.. sy plak masa anak first masa cek jalan nurse cek dah 9cm..terus tolak masuk lr..nurse y tlg salin pakaian semua.. anak second dah pecah ketuban jalan dah buka 6cm 3 bln lps..terus tlk lr jgk..pon x larat..mata ngntuk gler2 sbb kesan ubat tahan sakit..mata tau nk tido je.. masa tgh siap2 nk meneran tu boleh lelap dlu..🤣🤣..rindu plak moment bersalin 3 bln lps.. masuk spital pon sbb nk induce..tp x jd bile doc cek jalan dah buka 2cm..pdhal xde rse sakit pe pon..rilex g merayap crik brg2 sblm admit spital..hehehe

2y ago

tq sis share experience 🥰 syoknya tak rasa sakit sangat 😄