Tendangan Baby

Hi. This is my 1st pregnancy. Dah 18 weeks. Macam mana nak tahu bila baby kick? Apa yang ibu rasa? Macam mana rasa dia? Thank you

5 Balas

Baby kick ni bahasa mudah paham. Ikut yg sebetulnya baby movement, setiap pergerakkan berbeza, kadang rasa mcm sesuatu bergerak,kadang rasa ditolak,baby tengah stretching, tumbok ke tendang ke,klau tgk masa scan mcam2 aksi baby buat. Utk awal2 maybe susah nak detact klau tak alert.