Normal atau x,15w still xda slera mkn langsung..?apapunxnak mkn..kcuali sup or kueh2 masin ja.

1st preggy..

9 Balas

normal sis..saya as someone underweight dan plg x suke mkn...saya ubah terus jadual mkn saya n pemakanan sye..sbb fikir baby dptkan nutrisi nak membesar dr kita...kalau jd apa2 sbb kita ikutkan selera kita jek,,kesian baby.. tu jek sye fikirsupaya sye x mls atau ikutkan x dek selera... alhamdulillah skrng dh naik berat sikit...baby dlm kandungan pun active...

10mo ago

alhmdulillah...tq sis komen nya..smga sis n bb pun sht sllu😊

kalau boleh kurangkan masin dear. kena paksa diri awak utk makan walaupon awak makan xbanyak. sebab baby perlu kn nutrisi utk membesar dlm rahim awak. makan sikit2 tapi kerap.

10mo ago

most wc. xboleh mkn nasi makan benda lain. mee ke. roti ke. bihun ke. buah ke.

aduh puan, saya sampai besalin xde selera makan. dh lahir skrg baby 8 bulan susah nak naik berat dia. jgn ikutkan sgt tekak tu. nnt jd mcm saya... makan ya puan

10mo ago

ni lah tgh usaha paksa jg😅tp mmg strggke sgt..hbpun xnaik2..mgkin sbb xmkn kot....apa pun tq respon sis😊

Normal. Cuba kurangkan masin. Tak lalu makan, banyak ambil buah buahan and kekacang. Masin tak bagus nnti bp tinggi sis. Nnti cramp dll

10mo ago

tq sis..sudi bantu😊

normal.. tapi makan jugak tau. elakkan pedas2 masin2. makan sedikit tapi kerap.. awal2 nie cuba makan snacks seperti kekacang.

awak kita sama. saya pun taklalu nk mkn apa apa. klau tiba2 tekak terigin something kna cari cpt2 klau tidak sy dah tklalu.😭

10mo ago

haa kann ..tu lah pasal..stress dbuat nya😅slmt bjuang sesama jg sis😊

Normal kurang selera makan. Tapi better jaga makan means ambil makanan seimbang . Elak ambil garam berlebihan.

10mo ago

terima kasih bnyk..insyallah sy cba usha😊

normal sis malah saya 19w masih mual .20 w baru ok langsung x muntah

10mo ago

alhmdulilh..hrp sy pun cm tulah jg hendak nya nnti..takot bpnjangan😅

kurangkan makan masin