masuk 5 bulan..kurang selera mkn.

Msuk 5 bulan.krg selera mkn..mlut rasa x sedap je..perut lapar..tpi time nk mkn xda slera..ada mom2 mcm ni tak?

14 Balas

normal.saya pon kurang selera makan.slrg dh 13week.kadang2 mak mrah kata makan sian kat baby.xpi kita bila mkn rasa nk munth n xlalu.harap2 la ada la selera makan lepas nie

Sy 5m ke bawah kurang selera mkn, berat badan pun tak naik. Lps 5m Masyaallah naik tak bhenti2😂 Lain org lain puan, yg penting cuba jgk isi perut ye.

sy pun mcm tu jg selera 5bulan tp skg dah masuk 8bulan nak makan nasi tu msh kurang tp nak mkn junkfood tu aduh sis susah nak elak 😂😂😂😂

SME lh skrg sye 5 buln ..dlm otak ni mcm2 nk MKN . bile dh siap masak .. Lngsng xleh nk MKN .. Jdii xd selere. ...

Normal sis . Sy pun kurg slera sampai berat badan pun turun . Perut rasa lapar tp apa pun susah nak msuk 😐

Normal sis..sy skrg nk masuk 5 bulan..selera nk mkn mcm2..bila dh depan mata sikit je yg dijamah😅

Sama la. Dh masuk 7bln baru nk melantak hambik ku berat naik mendadak 😆 . Dont wory mommy .

Klu msk sdri kurang selera tp p kedai mkn,ok pula sebab org lain yg masak

4y ago

Pembawaan org pregnant,klu suami tgk saya tak selera mkn..dia bawa p kedai ataupun bungkusksn mknn

Normal je.. ade org awal khmilan lgi xde sdah selera makan.

Samalah tapi sy baru 4bulan .. Tekak rasa brlendir je ..