My 1st pregnancy

19weeks of pregnancy..How do we know about the baby movement?

3 Balas

at first rasa macam dalam perut ada angin sebab pergerakan tu rasa kat pusat . tapi lama lama confirm tu baby gerak sebab sehari banyak kali rasa . lepas tu nanti makin bertambah bulan dapat rasa gerak kat tepi , kat area bawah dekat peha , bila mengiring bila duduk lagi lagi bila kita tekan perut jadi sempit lagi dia menolak . enjoy the moment ibu

it feels like bubble popping / something tickling inside. but keep calm if u cant feel any movement at the moment. some can feel the 1st movement at 20 weeks and above..

me too.. on my 19 weeks lh this week. 😊