15 minggu berapa bulan

139 Balas

Cara nak kira berapa bulan sis cuma perlu bahagikan minggu kandungan bahagi dengan 4..sis akan dapat jawapan sis berapa bulan..

Sy 15w 4d trasa juga la mcm jentik2 🤭 kadang dea suka mgeras timbul bulat d bawa pusat 😂 trus sy pegang2 smbil ajak borak😂

ada ke yg macam sy?dah masuk 15 minggu tp alahan masih tak berkurang?sy loya,pening dan rs perut xselesa tak kira waktu.

2y ago

Sama sy pun begitu

Bila start rasa baby gerak ye? Sy 15 minggu. Ada terasa something tp xpasti rasa baby atau rasa angin dlm perut sbb lapar😂😂

2y ago

sama saya awak🤣

doktor cakap, 15w blm masuk 4bulan tp 3bulan 3minggu... 16w br masuk 4bulan tp carta tulis 13-16w da 4bulan... ntah la,confuse

saya 15 minggu 3 hari agak2 barap bulan yea tpi dkat kad klinik sya terletak tarik sya bersalin 12 hari bulan. tahun depan

minggu kehamilan tu bahagi dengan 4 ..senang cerita..😂 jangan pening2 ,janji bersalin selepas 36 week keatas ye😘

Assalamualaikum, saya dah 15w1hari.. tapi saya takde muntah muntah lgsg dari awl pregnant hehee. Siapa sama mcm saya?🤰🏻

2y ago

sama kta sis. dri awl pregnant lgsg xda alahan. ingtkn x normal tp dktr kata xda mslh tu sbb yg pting baby sihat

Kite dh 14 minggu berat naik 2kg ,docter suruh minum air gula esok, ap ptut buat sekarang ni 😭😭

2y ago

sis kena byk minum air kosong sebelum ambil darah... manis2 tu tahan kejap..

Yg ni paling tepat ye.. 15 minggu 3bulan lbh..17minggu1hari cukup 4bulan.. sebulan kita ada 30hari