Pergi pangkor naik ferry/boat

10weeks, Nak tanya boleh ke naik ferry pergi pangkor? Dalam 10minit je duk dalam ferry tu. Is it okay for kandungan 10w? Dia bukan ferry sangat. More to boat besar mcm ferry gitu lahh. 10minit pergi, 10m balik. Siapa ada experience? Kalau tak boleh, kenapa ye? #firstbaby #firstmom

23 Balas

Awak je tau badan awak sis. Setiap orang, setiap pregnancy tak sama. Saya pregnant pertama buat la apa pun, naik moto sejam lebih, travel sana sini, naik atv. Alhamdulillah ok je sihat walafiat kandungan. Masa pregnant anak ke 2, saya travel naik kereta 2 jam, and berjalan kat park sikit je. Esoknya spotting and bleeding terus gugur. Tak boleh tanya orang ok atau tak. Atas badan sendiri. Tapi pada saya, baru sangat lagi. Better jangan ambil risiko ?