Pergi pangkor naik ferry/boat

10weeks, Nak tanya boleh ke naik ferry pergi pangkor? Dalam 10minit je duk dalam ferry tu. Is it okay for kandungan 10w? Dia bukan ferry sangat. More to boat besar mcm ferry gitu lahh. 10minit pergi, 10m balik. Siapa ada experience? Kalau tak boleh, kenapa ye? #firstbaby #firstmom

23 Balas

naik feri ok kot sbb die stabil sikit tak melambung2 macam boat. kalau naik boat, elakkan la.. sbb melambung2. die tekan kat perut nanti

Boleh kot tapi depends pada stiap org jgk..sy 8weeks naik kapal terbang sbb suami posting..sejam lebih jgk dari sarawak ke klia

Better jangan dulu. Unless kalau sejenis rahim kuat. Takut kalau jadi apa2 nanti, kita yg terfikir2 kalau la tak itu tak ini ..

lebih kurang weeks sy g pangkor. alhamdulillah tak ada apa. tp ni sy la. sis sy tak tahu. kalau xpasti boleh jumpa Dr dulu..

Boleh. Sye pernah pi sana, takde apa pun. Dalam tu tak goyang pun, macam naik bas je. Lagipun sat…. InshaAllah boleh sis

lebih baik jgn , cos my mum tat time sudah 7months pi Langkawi duduk kapal , den I pun keluar awal

Badan setiap orang tak sama. Tapi lebih baik berjaga-jaga daripada menyesal di kemudian hari.

nak lebih kepastian refer doctor. minta doctor advise. 1st tremister kandungan masih fragile.

Ikut org jugak. Klu jenis manja mmg tak boleh la apa2 jd menyesal takde guna dah

bagi saya ok je .sbb saya pun Ade pernah naik ferry 10 w juga ..