Jarak masa bukaan cm

10/8 (sabtu) 37 weeks 6 days hari tu check di hospital bukaan baru 1cm sebab perut masa tu mengeras sangat2 tapi check CTG jantung okey, contraction tiada so doc tanya nak balik or stay wad, so saya decide masa tu better balik sbb tanda blum ada.. Dan esok nya balik kampung lepas bincang ngan husband, siap naik jambatan gantung masuk hutan jalan2 supaya nak bukaan cepat..tapi now 17/8 (sabtu) 38 weeks 6 days lepas satu minggu still blum ada tanda, sakit contraction kejap ada kejap tiada, pergerakkan baby pun still okey.. Siap google pengalaman org lain bukaan cm ada yg 1cm ke 4cm sekejap je tak sampai lebih 3 hari.. Anyone ada pengalaman mcm ni tak yg bukaan cm lambat sgt2 walaupun dah buat senaman macam2 masa first baby? Estimated masa bukaan cm ke cm sbnrnya berapa jarak masa?

1 Balas

Bukaan jln ank sy yg 1st sgt2 lmbt sis... Malam raya pertama sy dh kena thn wad sbb bukaan dh 2cm... Tp nk tgg bukaan 4cm raya ke5 bru buka...lps dh ditolak msuk lr pn still xbuka jln lg wlaupn air ketuban dh dipecahkn n ubat gesa sakit dh dimasukkn 4mol... Smpi 8mol ubat gesa sakit dimasukkn pn still bukaan xbyk lg bru 7cm tp sy dh slmt melahirkn ank...