1 cm bukaan 38 week 3 day

Hello mommies, saye dah kena that kat wad sejak malam rabu sebab perut sakit sangat dan bukaan 1cm.. dah 3 hari tapi bukaan still 1 cm cuma kerap tightening kurang 15 saat.. mommies ada tips tak nak cepatkan bukaan?

6 Balas

awak CRI video Siti jamumall ajar cara cepatkan bukaan..boleh buat masa kat wad..tutup langsir..tak pun waktu TDR MLM ..jngn lupa baca surah AL Fath ayat 1 (Inna fatahna Laka Farhan mubinaa)..Semoga selamat bersalin 🥰🥰

1mo ago

ya salah taip tu .sorry

sya 37 minggu blkng pinggang sakit anak rasa tk bergerak 10 kali kaki pn sakit sangat itu nrml ke ttl brpa minggu untuk bersalin

klu dh dekat wad tu, xblh buat apa..exercise, tawaf satu wad sahaja. klu awk masih di rumah..blh bjalan2 kt mall, naik turun tangga

cuba jln itik dlm wad..zikir ya fattah bnyk kali n laa ilaaha illa anta,subhaanaka inni kuntu minaz zoliminn

makan kurma banyak2 sis..insyaallah jalan cepat bukak..

mengandung total minggu 36 ke atau 42 minggu

1mo ago

40 minggu