10 weeks pregnant

10 weeks pregnant boleh x minum kopi ?

49 Balas

sy minum coffee kacip fatimah smpi 7 week sbb xtw pregnant 😅😅 pakai pregnancy test pun sbb husband yg suruh n beli sbb sehari 5 Kali mkn😅😅mkn tgh mlm..sahur pun Ada 😂 3 Hari Tu hari² guna pregnancy test sbb X prcya .. n still mnum coffee kacip fatimah 😅4th day p kk confirm pregnant 5th day smpi skrg 10week langsung X mnum.. hidu jiran sblh jk mnum kacip fatimah sbb hidung sensitif gila ..

saya ni pulak coffee addicted.. so bila dapat tahu pregnant Kali ni sy terus stop.. sebelum ni tak Kira mengandung ke tidak ke mesti sehari secawan.. tapi sayang nya 2 Kali janin tak menjadi.. miscarriage 8w n 10w .. doctor Kata terlebih caffeine Dalam badan.. kalau boleh elak Kan lah.. saya Cuma ckp berdasarkan pengalaman je sis

1y ago

same sy sis .sy pregnant kedua ni pon sy stop .klau kdang rse nk minum .tpi kene than .sbb yg prtama tk menjdi sbb terlebih caffeine

saya dri first pregnant..mmg tk boleh klo tk mnom caffeine..pgi ptg malam msti nak mnom..nak pulak buat sejuk2 ais mcm tu..tpi dlm mse yg sma.sy amal kn jus mamariam..alhamdulillah..tk kcau langsung bacaan hb..tiap kli checkup.nurse pon puji je.so tk risau nk mnom caffeine🤭

2y ago

Jus mamariam tu sexap x.. Rasa ape

kopi n nescafe mmng fav sy...sblm pregnant klau kje msti sy akn mnum...1 hri tu 3 or 4 kli mnum nescafe....tp ble pregnant ni ttbe tk bole mnum,asal mnum je rse nk muntah la,loya la...hmmm..bby mmng tk ske kot...susu pon tk bole mnum....nk mnum milo pon milo O yg tk ade cmpur susu atau gula,tp yg pelik nescafe mmng tk bole msuk lngsung😅😅

2y ago

sma lh Milo mesti Milo kosong

sy ade talasemia trait.. ms ank ke 2 suke minum kopi or nes.. alhamdullilah utk sy hb ok xde masalah.. ank kua pn slmt putih.. 🥰..tp yg ke 3 ni nk minum kopi die sendiri tolak.. mcm loya tgk nes or kopi.. bole air kosong suam ngan teh o suam je..

Hye .. sy nak tanya kalau makan obimin ada cara x mnum dgn air apa selain air masak, sebab sy kerap muntah bila mkn obimin🥺

2y ago

minum dgn air limau atau lemon..air yg masam lg elok

Sy sebelum pregnant mesti akan minum at least for breakfast. Tp bila tau dah pregnant terus stop. Kdang nampak ayah saya minum. Sy at least nk rasa walau satu sip. Utk hilang kempunan je.

saya pernah baca info tentang kopi & pregnancy dari sudut pandangan dr.imelda & dr amalina,both mengatakan takde masalah pun untuk minum coffee. asalkan tidak melebihi 20mg/day.👍

ada x yang test nnpk kabur2 ja ,saya test dari 16,17hb nnpk terang skit ,hari2 chek kabur2 sja .klaw ikotkn kiraan sini saya 10week .rasa tnda smua ad ??

2y ago

alhamdulilah rezeki ramadha🥰

siapa ada sakit pungung sebelah kanan ketika hamil trimester pertama ni? saya sampai susah nk berjalan disebabkan sakit pungung sampai ke paha . tapi sebalah kanan sahaja😭