Bersalin Pandemik Covid-19

1. Suami tak boleh teman di wad dan labour room. 2. Tiada pelawat dibenarkan. 3. Hanya security akan hantarkan barang untuk isteri. 4. Katil penuh dan perlu menunggu lama. 5. Baik pergi ke hospital swasta untuk mengelakkan 4 perkara diatas.

15 Balas

thun ni tahun rmai org dpt baby.. hikmah pkp. sy slh sorgnya.. 9 thun tgu..tak sgka wktu pkp. due date nti bln 1..xpsti lg mcmna ketat pngurusan. tp sy positif kn diri. utk brslin di swsta mmg sy n suami tak mmpu.. sy doa je yg baik2 dr skg.. moga kelak proses brslin sy dpermudahkn..ditemukn dgn doc n misi yg baik2.. tak sushkn mreka dan sy sdri tak sush.. suami asyik risau mcmna sy nti.. sdeh jg bygkn..tp xpe.. dia dlm bgunn yg sme pun jdlah. doakn sy dr jauh. tulis ni pon dok nitis air mata.. moga2 smuanya brjln lncar.

4y ago

Sama lah sis... sy tgu 8 thun 2 kali gugur... insyallah bulan 3 tahun dpn bersalin.. hari2 doa supaya masa bersalin nnt suami boleh teman dlm Lr n wad. Dia nk rasa mcm bapak2 yg dpt teman tu..hehehe😅

Sy bsalin emergency czer hosp kerajaan 5/8/2020 (10mlm) Masuk wad 6/8/2020(12am) keluar wad 7/8/2020. Bersalin mmg suami xblh teman, blh tggu dkt luar LR, tu pn kalo terus bsalin. Kalo kena tahan wad, suami kena balik and tggu hosp call baru blh msuk LR utk azankan bby. Wktu melawat cma dibenarkan 15 min shja. Wad mmg pnuh, sbb tu mana yg xde komplikasi dh blh terus klua wad. Mental kena kuat nk bsalin musim covid ni. Sstgh hosp kena buat swab test dlu sblm bsalin.

due saya bulan depan . anak sulung . menangis bila doktor kata suami takboleh teman dlm labour room . hari hari berdoa minta segala urusan dipermudahkan dan dapat bersalin normal supaya suami boleh teman masa bersalin nanti . tapi tak boleh . hari hari sedih bila fikir pasal ni . dekat wad tk kisah la kalau suami tak boleh masuk . tapi dalam labour room je 😔

4y ago

Its ok sis kuatkan semangat. Saya bersalinkan anak sulung secara czer, suami langsung tak dapat teman, lagi kena uruskan ank sendiri dekat wad..

be positive mommy smua.. bersalin mn2 ikut kemampuan kita. Pandemik nie salah satu hikmah Allah bg pada kita smua. Doa yg baik2 semoga Allah permudahkan segalanya. Lagipun nurse dan doktor ada mereka semua baik dan akan bantu kita.

Saya bersalin bulan 6 kt hosptal tganu. Alhamdulillah suami boleh teman dlm wad bersalin, suami boleh masuk wad urut2 badan saya time saya sakit, boleh hantar makanan. Nurse doktor semua baik2. Rasa mcm beranak kt hosptal swasta pulak. 😊

4y ago

untung sis rezeki tu...dpt jumpa org baik2..tenang skit nk branak kan..

Saya bersalin suami takde teman... Sebab pandemik covid-19. Saya redha je.. Yang penting kita kena kuatkan semangat..dan Berserah segala2Nya pada ALLAH swt.. Syukur alhamdulillah saya selamat bersalin normal dpt baby girl..

Kalau mampu why not Saya ok je beranak kerajaan pun Sbb sehari je duk kt hosp Kerajaan ada je layanan bertaraf swasta Ada je private room Ada dengar juga sesetengah hosp kerajaan husb boleh masuk boleh temankan

26/10/20 nie admit ward... 27/10/20 czer untuk kali ke3...sandi nya xda lawatan...tapi apkan daya semangat mesti kuat untuk ank2 n semoga segalanya d prmudahkan dngan selamat

If you does not have any problem during pregnancy and able to paid the private hospital bill you can go to any private hospital

sy dulu pn mcm ni jga sis .. terpaksa buat sendiri semua ..tp alhamdulillah semua dipermudahkn jga ..