Gatal tapak kaki dan tapak tgn.

1) First question. Anyone help me.. ada x yg mengalami gatal tapak kaki dan tgn bile masuk trimester 3 ? Naik biji² air yg sgt gtl dkt kedua tpk kaki and tgn .. and mcm mne nk handle ? Nk tdo mlm pun x nyenyak 😣.. 2) second question Normal x kalau wktu mlm especially kita nk tdo,time tu perut jd keras just for a few seconds? Selain dr wktu tu xde jd ☺️

3 Balas

mcm saya kalau gatal kaki dr trimester 2..Tgn nie baru2 kena masa masok trimester 3..Doc bg cream calamine tp x menjadi sgt so saya akan rendam tgn kaki dalam air suam dgn dettol baru sapu cream..Tgn da mengerutu harap hilang lah lpas bersalin..Gatal x tahan rasa.. Normal sis..saya pon kkdg gitu kjab2 je..

1. Jaga kebersihan dgn betul, lagi2 selepas keluar bilik air/ basuh pinggan. Lap anggota badan dgn kering. Jumpa doktor untuk dapatkan rawatan. Mungkin kulit makin sensitif semasa hamil. 2. Normal Je.