Keguguran - Masa yang sesuai untuk bersama pasangan.

1. Bilakah masa yang sesuai untuk bersama suami selepas mengalami keguguran.? 2. Bilakah masa yg sesuai untuk mengambil Acid Folic untuk kesuburan selepas keguguran?

4 Balas

Hi sis. 1. Pengalaman sy keguguran 8w+ tanpa D&C, doktor xde bgtahu bila masa blh bersama, kawan2 just nasihatkn sy utk ttc again after 3-6 m, bg tubuh kita sihat betul2 dulu. 2. Untuk soalan folic acid,lps keguguran, doktor ada bg folic acid utk 1 bulan, and sy continue makan folic acid 5 mg sehingga 1st trimester pregnancy. Sy pregnant balik 3 bulan lps keguguran. Kalau sis plan utk ttc , blh start ambik folic acid.

12mo ago

Boleh mkn folic acid after 2 weeks berpantang miscarriage?

1. Boleh bersama bila darah dah kering. 2. Folic acid boleh terus makan. Tapi bukan untuk kesuburan ya. Untuk persediaan bila pregnant lagi.

Hye..sye ade jual yeenkukis RM10 je..blh wasap sye 0139009173

Sy try up status sis ni ea..hrp ada yg bc soalan ini blh mmbntu sis

4y ago

Sy komen..nti automatik akan kluar dkt feed semasa yg slalu org akn jwb bila nmpk ..kalau x smua soalan user lain akan berada dkt bhagian belum di jawab..tu yang ada sent..xpnh ada respon .jd dgn cara sy komen mcmtu...br org len dpt bc apa yg d sent oleh user lain..sebelum ni.