folic acid selepas keguguran

assalammualaikum mommy semua , sye nk tnye sye lepas keguguran awal bulan 1 ni (11w3d) , sye nak start folic acid , jadi folic acid mana yg sesuai ye sbb hosp tak bagi folic acid pada sye . sye masih ragu ragu nk beli yg mne 🥹 mohon bantuan semua #pleasehelp

14 Balas

sy sejak ttc, pregnant, gugur, ttc semula & pregnant balik, makan brand Blackmores Folate (botol pink). cuma bila dah habis malas beli baru, makan yg kk bg sbb masa tu dah pregnant. harap membantu😊

2y ago

okey thankyou

tak kesah pun brand apa sis.. semua folic acid bagus ~ nak murah beli kat farmasi, RM5 rasanya sepapan.. nak mahal beli appeton.. nak folic acid yg complete dgn vitamin lain, beli Pregnacare Conception..

2y ago

sama2 awak.. semoga Allah gantikan rezeki lebih baik utk awak & suami.. InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻

apa² jenama pun okey sis, sekiranya sis malas nak makan pil..sis boleh makan buah kiwi, tu banyak folic acid serta dalam roti gardenia pun ad folic acid kalo kita teliti akan bahan² dia.

Sy ituhari makan je yg beli kat guardian tu, sy makan sama2 dgn husband. Alhamdulillah lekat, skrg dah 11weeks 🥰🤲🏻

2y ago

Alhamdulillah ♥·♡ τнänκ чöü ♥·♡ · • ° 🥰🥰

Sya ari tu lepas kguguran sya mkn folic acid appeton.. Alhamdulillah hari2 sya mkn x prnh tnggal.. 6 bulan dh lekat

2y ago

Sya mkn shri skli.. Mkn awl pagi dgn jus oren atau air oren sunquick

sy suggest nutrilite daily.. sbb ingredients lengkap vits & minerals termasuk folic acid 400mcg dlm tu

Tak kesah brand apa as long ia serasi dengan puan. Boleh try and error

Saya Makan folic asid hovid je sbb murah..

Saya makan yg hovid folic acid sis. Murah je

try makan obimin semua vitamin dalam satu