Minum air gula.. Ada previous history with GDM for both kids.

Yesterday, 10 Apr 2020 at 8am.. Dah trpacak depan pintu KK. Kita minum air gula kali ni. Nak wat camner.. Byk sgt history sblm2 nya. Dgn mng ada faktor keluarga (my mom ada kencing manis).. Previous 2 pregnancy pon mmg ada GDM. So, this time pon kene amik gak test gula ni la. Mcm biasa puasa start 12am, night before checkup. Dtg2 KK, daftar then tgg panggil nama. Amik darah dulu sebotol, before minum air gula. Then, ini la masa yg ditunggu2.. Jeng3.. Secawan penuh air gula yg LAZAT melikat bakal menjadi hidangan pertama di pagi hari.. ? Alamakkkk aiiiii... Dia punya manis. Mmg bukan kaleng2. Xboleh bawak bincang. Amik masa nk abiskan. Nk muntah, pening semua start datang. ?? Tapi try tahan slagi boleh. Kalo muntah, kira batal. Kene dtg nxt appointment. For a few minutes, abis gak secawan lalu tekak aku ni. Bweeeekkk.. Xsedap!? Next, still kene puasa for another 2hours. After 2hours, around 10.47am.. Wihtdraw 2nd test of blood. Nurse ada mention, "kalo result xom, kita akan call yer.." ? So, kita tgg je la, kalo2 ada panggilan hangit dr nurse KK for the result. Kalo tak, alhamdulillah. Will be inform on next month check up.. Hoprfully. Result will be ok laaa kottttt.. ??

1 Balas

Amin