Dpo13

Opk makin terang,nk check upt,upt hbis stock pulak..lgpn awal lg nk check kn..

Dpo13
16 Balas

Tapi elakkan guna OPK utk test pregnancy. Opk utk kesan LH sangat TIDAK sesuai utk yg irregular period. Ramai bagi alasan TAKUT utk guna upt. Utk apa TAKUT guna upt? Apa tak yakin dgn janji Allah swt ke? Bukan apa, opk +ve selalunya baru nak ovulasi tapi takut ada yg salah faham ingat dah pregnant 🤦🤦🤦🤦 🤔🤔🤔 Still not understand why people use LH test kit for pregnancy. bila dah dapat sekali +ve OPk, boleh stop celup sehari dua lepas tu. Bila masuk DPO9 dah boleh test upt, klau berjaya upt akn +ve wlaupun masih faint. Upt utk kesan hcg, Opk utk kesan LH.

4y ago

sy Alhamdulillah,bile dpt opk positif mase dpo13,upt pon positif jugak dpo14..

Actually dpo 9 dh boleh cek upt. But cm sis . Takotkan..takpe tunggu dpo 14 dan ke atas. Kalau rasa ada keyakinan dh boleh dh test upt. Cm sy dulu dpo9 dh kabur² dh upt. Naik dpo 12 mmg double line dh. So sis kena yakin ye..ingat janji ALLAH andai kata dia kata ada rezeki takkan kemana..in shaa allah💕💕

Hai awak.. Sorry mencelah.. And sorry tak tahu.. Cuma nak tanya betul ke boleh guna opk?? Sementara nak beli upt?? Heee nak try lah esok pagi 😍

5y ago

saya check dh,Alhamdulillah upt positif slpas opk positif..

agak2 bila boleh check.... macam sy last positive subur 1/3, nk kira macam mane ye? bila boleh check dgn opk?

5y ago

owh tq sis, xde rezeki sy dah period pulak😪harap bulan depan ade rezeki.. aamiin

Sy pun check guna opk.. Dah yg tu je ada time tu.. Hehe.. Lepas tu baru beli upt..alhamdulillah +

Mcm preggy sbb sy pon naik pekat time dpo11 gune opk. Naik sme pekat gak

update terbaru,Alhamdulillah upt pon positif..baru 6week...😊

5y ago

terima kasih

assalamualaikum, nk tnye dpo brape ye boleh check pregnant dgn opk?

Ni cnfrm lekat ni. Sama mcm sya b4 test upt. Opk line pekat

5y ago

Okay sis. Saya faham. Terima kasih sis.

Samala. Smlm cek opk dh dpo12 tp opk makin trang.🤗🤗

5y ago

try upt pulak😊