Batuk kuatya

Ya ALLAH…azabnya batuk kuat time perut dah besar ni ya. Doakan saya kawan2…semoga segera sembuh. Berjangkit dari jaga anak2 yang bergilir demam, batuk, selsema last week. Dah macam2 petua amal tapi masih kuat. Paru2 semua dah check, ok. Pergi mana2 klinik, doc masih tak suggest ambil ubat. Rasa nak tercabut perut dan dada bila batuk. Bila malam lagi menyengat rasa. 🤕🤕🤕🤕🤕 Sesiapa ada petua mujarab boleh share? Antara yang saya dah cuba: Madu + lemon Kicap + lemon Habbatus sauda #23weeks

19 Balas

sy makan ubat batuk ni yang dr klnik bg. ubat ni ubat herba . 3 mnggu lbh sy batuk n sakit tekak disbbkan smngggu dmm lepastu batuk disebabkan covid. lps sy mkn ubt ni xsmpai smnggu dh lega smpai skrg. kalau makan tiap2 malam rse xsakit sgt nk batuk . lena jje tido. time tu sy 24weeks. skrg dh 26, dh hilang sepenuhnye skit tekak n batuk. ubat ni mmg trbaikla sbb dy xrasa sgt mcm ubat. sbb dy letak madu banyak dlm ubat ni. ssuai utk batuk n sakit tekak . and dr ckp slmt utk pregnant.

Salam mommy. Ya memang seksa bila kena batuk masa hamil lagi² makin sarat. Kalau pengalaman saya sampai doktor suggest ambil nebulizer sb dada memang berbunyi. Kalau saya memang takda tips sebab memang makan ubat yang diberi doktor memang tak jalan. Tapi lepas bersalin hilang serta merta. Moga dipermudah urusan dan diberi kesihatan yang baik lepas ni ya. Aamiin

try pati delima gulsan. saya batuk teruk smpai tekencing byk kali. bila mlm pakai towel je nk tido sbb kerap sgt ke tandas bila batuk. tekak ni kalau bole masuk tgn nk garu saya buat dah ..😅 lpastu ada baca dalam asian parent jugak mommys yg suggest.. alhamdulillah dah x teruk sgt dah batuk..

cuba makan bawang putih. Boleh bakar atau letak dlm nasi yg baru masak dlm 5 minit mcm tu. Sy pun batuk alhamdulillah kurang dah batuk and gatal tekak ni. Bawang putih antibiotik semulajadi. Kita pregnant takleh nak minum ubat batuk so ni jela ikhtiar selain dari minum madu & lemon.

Kannn. Samalah sy dkt sebulan batukkk smpai terkencing 😂 Dalah xbuleh makan ubat Asal batuk je muntah Sampai sakit kt bawah perut Scna baby alhamdulillah ok Skrg tgh nk sembuhhh jadi sakit otot pulak 😅😅 Adehai mcm2 Semoga momyy cpt smbuh yaaaa Byk minum air suam maduuu

sis, cuba minum madu asli 1 sudu pg & 1 sudu mlm. lps minum sesudu baru tolak dgn air. baru2 ni pun sy jd mcm ni. slps 2 mggu baru baik batuk. tp sampai skrg kt tekak masih rasa perit...

Ye mmg seksa batuk demam time pregant, sy 2minggu..aduii...tiap kali batuk mesti tkencing, sampai keje pn off 2minggu,perut sakit jng ckp.. Tido pun pn tido2 ayam je

hai sis..boleh ikhtiar minum madu 100% asli dr foreverliving..insha Allah mudah2an boleh sembuh..sy mmg amalkn madu ni dr mgdung hgga bsalin..alhamdulillah bkesan

sebiji lemon hiris, halia hiris kemudian didihkan.. bila hendak minum tambah sedikit madu. Insyaallah. banyakkan doa minta pada Allah agar cepat sembuh.

Cuba makan eskem vanilla. syarat dia Vanilla sahaja jgn campur flav lain. petua family sy dari dulu, mmg menjadi.