Batuk kuatya

Ya ALLAH…azabnya batuk kuat time perut dah besar ni ya. Doakan saya kawan2…semoga segera sembuh. Berjangkit dari jaga anak2 yang bergilir demam, batuk, selsema last week. Dah macam2 petua amal tapi masih kuat. Paru2 semua dah check, ok. Pergi mana2 klinik, doc masih tak suggest ambil ubat. Rasa nak tercabut perut dan dada bila batuk. Bila malam lagi menyengat rasa. 🤕🤕🤕🤕🤕 Sesiapa ada petua mujarab boleh share? Antara yang saya dah cuba: Madu + lemon Kicap + lemon Habbatus sauda #23weeks

19 Balas

Salam mommy. Ya memang seksa bila kena batuk masa hamil lagi² makin sarat. Kalau pengalaman saya sampai doktor suggest ambil nebulizer sb dada memang berbunyi. Kalau saya memang takda tips sebab memang makan ubat yang diberi doktor memang tak jalan. Tapi lepas bersalin hilang serta merta. Moga dipermudah urusan dan diberi kesihatan yang baik lepas ni ya. Aamiin