Pregnant 34w

Ya Allah tak tahu nk ckp macamana rasa tak larat sguh² dh. Terasa sgt² kepala baby ada kat bawah. Naik motor xdan 10min baby start mengeras dan terus sakit tulang pinggul. Naik kereta pun sama jugak. Kalau jln kaki takdan 15 langkah hah sudah rasa semput rasa tak sampai² je nk p tempat tu. Kalau baring terus baby mengeras sampai rasa dan ke tak ea 37w ni. Rasa baby dh nk keluar tak lama lagi. Anak 1st xde mcm ni. Ada 1st siap p jln² tak ingat jln balik. Lain anak lain journey dia kan. Mtk sgt la beranak awal. Rasa letih x tertanggung dh .

6 Balas

ya Allah kite sama awak...sy now 31w+ tapi rasa mcm bby dh kat hujung" sangat,, sakit tulang pelvic tundun setiap kli bergerak,duduk/berdiri lama sikit baby mengeras. baring mengiring pon bby mengeras,nak ubah posisi kdg smpai nangis🥹 harap dan laa sampai 37w..

4mo ago

Btol la. Sama Exactly mcm saya rasa . Saya 32w2d. Tp rasa mcm x lama dh dia punya sakit tu. Tp at tje same time harap jgn dulu , biarlah at least 37weeks kan . Ddk, jalan, baring semua x kena dh skrg ni . Asyik mengeras

sm mcm sy rasa skang..sakit pinggang sgt2..dah la kena migrain+batuk+selesema..1 badan rasa lenguh sgt..nak jalan pun rs dah xlarat sgt ni..skang 35w..ank2 sblum ni xde pun mcm ni..mungkin faktor umur pun ye jugak..rasa dah xlarat sgt😭

saya pun sama, baru 31 weeks dh rasa sarat betul mcm tgh tunggu hari je. 😪 tapi harap nya cecah 37 weeks dulu la ye.

Sma mcm sy , paling sakit bila kaki baby mncucuk dekat tulang rusuk 😭 kdg sesak nafas pun ad juga

InsyaAllah ibu. semoga semuanya dipermudahkan

Sama mcm sy rasa skg ni😭😭sy 35w