cara cepat bersalin

ibu2..sy dh 38m5h, tapi masih takde tanda2 lagi. tapi dlm mggu ni dh 2x sy cirit birit & muntah. macam mana cara nak cepatkan bersalin. dh swim, exercise, main gym ball, berjalan dkt mall. siap berjalan jauh pegi holiday keluar negeri. cuma sekarang, sy dh rasa tak mampu sgt. berdiri 3-4 langkah pun penat sgt.. rasa penat teramat badan dah tak mampu nak tampung. rasa nak menangisss penat teramat. sy betul2 dh tak larat, dr rasa takut nak bersalin sampai tahap rasa ceptlahhh keluar anakku. ibu dh tak mampu. nak tido rasa berat, jln ke toilet pun rasa berat. rasa macam stamina terus lack tggal 5%. penat betul 😭😭😭😭 kalau boleh taknak lah sampai overdue . #pleasehelp

1 Balas

Klu smpai masa bby keluar, dia akn keluar juga. Sy pun mcm tt dh buat semua yg disarankan..tp bby makin seronok kt dlm, smpai overdue. Yg penting doa byk2, pujuk bby ok.

2y ago

boleh share tips x ibu mudah nak bersalin, apa jalan terakhir ibu buat.. 2 jam sahaja dah selamat bersalin.. tahniah dan selamat berpantang..