Anak 11m mengamuk bila menyusu

Ya Allah sampai bila nk kena hadap perangai anak mcm ni saya stress lah…Penat setiap kali nk bagi susu dye mengamuk mcm kena dera!!! Saya ni risaukn dye tapi dye buat perangai mcm ni sampai bila?? Ada tak mak dlm ni yg ada pengalaman mcm ni? Takkan setiap kali bg susu nk kena berperang dlu? Kadang nk lah jgk kdg langsung tk mahu… dh 5 hari mcm ni stressss tahu x

5 Balas

mungkin tak selesa gusi nak tumbuh gigi? mungkin tak sedap perut? byk faktor, mommy. sabar ya. cuba pujuk dia, tanya2 dia kenapa. mmg dia tak boleh ckp lg tp tu pun cara utk elak kita stress berterusan. kdg nk ganti bulan pun boleh jadi dia berperangai. bg sikit2 pun takpe. boleh cuba bykkan makan/snek sihat utk dia.

baby tgh nursing strike tu dear.. cari punca dan cuba bantu baby.. kadang x selesa gusi, x selesa perut, lebih minat nk main..

2y ago

nursing strike tu apa ?

try tnya doc knpa bleh jdi mcm tu stkt ni tak pnah lgi ada pngalaman mcm tu..

xselesa kot