xpe ke?

Xelok kan kalau pendam perasaan utk preggy mom ni?cara nak luah hanya dgn menangis..xpe ke kalau menangis utk hilangkan perasaan yg sakit tu?

7 Balas

kdg kita mmg perlu nangis utk lega kan kan. tapi kawal ya sis. kalau kandungan sudah besar and baby sudah blh dgr atau merasai, blh effect baby. taknak mami and baby stress. kalau sy kdg ngis skjp. pastu minta sory dkt baby and bcakap cakap dgn baby. . sis perlu kuat utk baby. baby kalau tahu mami dia kuat msti lagi aktif suka lagi tu 🤭

4y ago

Tu la...saya pun slalu bersembang dgn baby...apa yg saya buat...mst dia bagi respon

Sye akan ngis dlu. Lpstu akn luah..x leh pndam2 ni. Klo pndam2 akan ditrjemahkn melalui prbuatan.. Mse tu tinggal meletop je lah hihi

Kalau saya, menangis dulu then rasa ad kkuatan saya luah.. Slagi tak luah selagi tu lah sy rasa na mnangis je..

Menangis adalah salah satu terapi untuk mengurangkan tekanan, its ok to cry, tapi jangan selalu

Elokla luahkan.. Kalo pendam.. Sndri makin stress nnt.. X elok tok baby.. Hehe

Jgn slalu nanges sis, xelok.. Bter crik Sapa2 yg bole kita mluah...

4y ago

Sbar yea sis.. Dugaan mse mgndung ni lain skit kn.. Mybe emosi kte too sensetif.. Keep strong n take care urself n bby.. May Allah always bless u with happiness n love.. ❤️

sis sme cm sy...kdg nk kawal ngs tu xblh..mngs jgk..

4y ago

Mmg buat mcmtu...td time saya nangis,sambil tu saya usap perut ...baby pun bagi respon seolah mcm dia faham keadaan mama dia