Bagaimana ni

Wife tiada rasa untuk bersama. Tapi saya punya keinginan tinggi. Apa yang perlu dilakukan?

8 Balas

Hal ni awk kena tanya your wife why dia tiada rasa ingin bersama. If baru lepas bersalin dan dbf anak ni mmg hormon nk bersama tu agak kurang. Mybe your wife penat seharian uruskan hal rumah, uruskan anak. Jadi awk as husdband kena tlg isteri ringgan kan kerja yg dia buat sorang. Dlm rumahtangga ni kena give & take. Contoh isteri dah masak, awk basuh la pinggan, isteri basuh baju, awk jemur la baju ha mcm tu. Kdg nampak dia stress bawak la dia mkn luar, cuba happykan dia dgn makanan ke, ringgan kan kerja dia ke, dgr hati luahan dia. Bila hati isteri senang ni insyaAllah semuanya baik baik je. Awk cuba buat tips tu dulu, if mcm tk jalan juga awk bawak la dia pergi jumpa doctor pakar puan utk check hormon dia. Tp kalau your wife baru bersalin tu mmg normal, jgn terlalu mendesak dan paksa. Awk pun kena kawal emosi nafsu awk tu jgn buat benda bkn bkn yg menyakitkan hati isteri dan buat benda terlarang pulak ye. Nanti cuba buat suasan romantikkan bilik tidur, spray bilik wangi wangi, awk mandi wangi wangi, bersihkan diri betul betul, pakai perfume. Pillow talk tu pun sgt penting ye

Utk benda mcm ni, encik kena tnya isteri. Slow talk dgn isteri. Gali sebab kenapa isteri taknak bersama. Isteri tengah pregnant ke? Atau baru bersalin? Saya as a wife, klau saya penat, saya takde rasa nak bersama sbb badan saya penat ataupun bnyak benda nak fikir. Saya slow talk dgn suami. So kmi decide, mlm saya takyah masak. Klau lapo, masak bnda ringan je. Sebab sy bekerja, sampai rumah pkul 6.30pm. Klau masak mlm mmg badan jadi penat. Klau bab kerja rumah, alhamdulilah mmg suami sy ringan tulang nak bantu. Saya bab masak je 😅 conclusion nya kat sini, bincang dgn wife. Kalau bukan sebab penat, maybe sebab lain. Contohnya, menyusu badan, pakai perancang keluarga macm implanon apa semua tu. sbb utk certain org, boleh effect hormon. Lain org, lain effect nya. Ataupun wife ada merajuk dgn encik ke? 😅 tanya je. Encik bincang dgn wife okay?

tuan blh tny isteri tuan dlm waktu tuan & isteri tenang, cthnya wktu lps sembahyang, nk tidur atau wktu naik kereta bersama.. komunikasi amat penting dlm rmhtangga.. bnyk faktor penyebab isteri tolak keinginan bersama di antaranya mslh hormon mebi dia tgh mengandung atau baru lps bersalin atau terlalu penat atau dia ada ambil sebarang perancang yg menyebabkan hormon sex dia kurang atau sebagainya.. tp yg terbaik tuan slowtalk lh dgn isteri tny dia baik² knp dh x bersama dgn tuan ada mslh apa² ke rasa x sihat ke apa.. sy doakan urusan tuan sekeluarga dipermudahkan oleh Allah Dan dimurahkan rezeki selalu 😊

Saya rasa the only way hanyalah tanya wife encik sendiri dan bincang sblm nk tidur. Kadang kita hanya main teka teki pun boleh buat jadi overthinking dan fikir yg bukan2 jadi saya rasa eloklah tanya tuan empunya badan sendiri. Mcm sy dgn husband kami telus jujur saja apa yg terbuku di hati. Tp dah tentulah pandai menyusun ayat skit kalau ia melibatkan sesuatu yg sensitif. InsyaAllah wife akan terbuka utk share

tiap orang lain situation, - hormon - mungkin juga dari segi how you treat your wife - baru lepas bersalin luka pun masih sakit mmg takda mood nak fikir kesitu - penattttt - dari segi penampilan act banyak je reason kenapa wife takda rasa nak bersama, macam kamu baca comment para isteri kat sini, semua nyaa betul, lebih baik tanya pasangan sendiri sebab terlalu banyak punca kenapa isteri tknk bersama,

jangan duk ngendeng wife bila nak bersama je. ringankan kerja dia. sweet2 waktu2 biasa juga. benda2 kecil je. hug, small kisses etc. benda tu boleh buat mood dia baik, bila mood baik baru boleh nak ada mood layan suami.

wife bru lps bersalin ke ? selalunya kalau lps bersalin ni hormon dia xbrapa stabil. amek masa sikit untk ada mood nk bersama tu. mybe blh mntk wife try jamu untk bantu pulihkan mood n hormon dia ?

tanya wife dlu..