Baby Bump On Chubby Mum

Hi. Who knows how long does it takes for a chubby mum who already having belly fats to get the baby bump? I'm 14 weeks but yet to see any bump. Confused is it my bump or fats haha and so worried while waiting for the next checkup because im not sure how is the baby now..

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Don't worry, your perut hamil/bentuk are depending on certain things. As long as baby is healthy, that's good enough. Here's some factor about perut ibu hamil. Interesting facts! https://my.theasianparent.com/bentuk-perut-hamil

4y ago

Good read! Thank you so much for sharing 😁

Saya bambam tapi perut nampak sngt org pelik.. Biasa org cko org bambam ni klau pregnant tak nampak perut tapi sya baru 7month org ckp dah mcm tunggu hari hehe

4y ago

Ya nanti 6 month nampak dah tu hehe

Hahahaha sama lah dgn saya. sampai husb cakap rumah untuk baby besar sngt which is saya punya perut yg boroi πŸ˜‚

4y ago

πŸ˜‚πŸ˜‚ Geng la kita ni. Tktau mana perut mana anak hahah

same. haha.. my mum said kalau tekan perut yg keras tu is baby bump. kalau perut tu boleh cubit2 lagi tu lemak πŸ˜‚πŸ˜‚

3y ago

yup. the same feeling... πŸ˜‚

saya bru nampak bby bump bila masuk 24weeks ni .haha ni pun org still tanya mana perut πŸ˜‚

sy dh 18 weeks..tpi bump blom nmpk lgii..rmai y kata xnmpk ..haha..

Sy 7bln. Perut xnmpk lg sbb ibu obese. Terkonfius dgn lelemak sndri. 🀣

sama la saya pun. xnmpk pregnant pon sbb mmg dah buncit dari awai. hahaha..

4y ago

Sama kannn. Confuse pula kita ni hahaha

I pun fikir benda yg Sama..sbb perut pun da bulat sebelum kawin..πŸ˜‚πŸ˜‚

4y ago

Tula kann. Harap baby membesar elok la kan? Checkup pulak sebulan sekali. Kita pula risau πŸ˜‚πŸ˜‚

No worries. Masuk 7 bulan nanti nampak dah beza bump atau lemak.