terbabas

What should I do if i pregnant awal sangat . Baby first baru umur 2bulan . Ada risiko pape tak .

10 Balas

spatut nye kene bagi rahim betul2 pulih dulu sis.. risiko dye bagi saya bkn setakat dlman je kurang pulih spenuhnye,mental kita pom trjejas nanti.. nk handle baby bkn senang untuk yg 6month kebwh.. mcm saya masih lagi pantang dgn suami,ank first jgk ni skrg dh 4bulan .. sbelum ni plan nk pantang 100hari je.. alhamdulillah suami fhm saya xready lagi nk bersama even yg first pregnancy ni ok xde mslh pape smpai skrg.. if dh ade rezeki tu sis,kene bnykkn rehat jgk fizikal mental tu untuk prepare next pregnancy.. handle first baby dgn baik,moge yg sterusnya ni xde mslh pape..

awalnya 😱😱😱 rahim tak sempat nak rehat lagi. klau first pregnancy takda problem, okey je tu.. jgan first pregnancy byk masalah tu yg problem. nurse doctor marah beleter bukan utk dorang tapi utk awak jgak, bunyi mcm seram tapi lagi seram klau ada komplikasi. yang awak perlu risau sekarang boleh ke awak handle newborn dlm masa yg sama nak handle new pregnancy. salah cara awak yg meroyan nanti..

Akak pergi hospital ritu.ada la adik ni.baru bersalin last year.this year bersalin lagi.doc takde la marah ke ape pun.kalau da rezeki siapa la kita nak menidakkan.tapi kalau boleh lepas ni jarakkan k.sebab dalaman belum pulih sepenuhnye

sis ambil perancang apa? saya bakal bersalin risau pula kalau pregnant awal. tak sure risiko cuma maybe kena bebel dengan nurse and doc jelah. harap sis tabah sebab penat ngandung awal ni. nak uruskan anak, suami, baby dalam perut lagi.

sama macam saya baby 2 bln dah ada lagi,alhamdulillah skrang dah besar dah sorang 8 tahun sorang 7,tahun...dah rezeki nk buat mcm mna...

Kwn sy beranak bulan 3. adik kembar dia beranak bulan 12. Tahun yg sama 1984.. adik twins lahir 7 bulan. rezeki sis dah

4y ago

Tahun 1984 sis.. 36 tahun lepas..

srsly 2bulan ? awalnye sis . da rezeki tapi tabah jela kalau kene bebel ngan nurse n doctor

dh rzki sis .. cuma kne than telinga skit lah dkt kk nnti ..

mcm sy ank bru 5 bln 11 days . da preg 3 mingu

2 bln ? tak pantang ke sis ? awal sgt nie ..