im pregnant enter 13weeks and have gestational diabetes..

what affect to baby actually?

4 Balas

Risiko dia baby maybe besar or lepas pregnant u akan still ada kencing manis but u can control it beli yg blood sugar test dkt pharmacy utk check gula u tinggi or not then u can control makan u more fruits n vegetables senang cerita eat healthy, NO ICE sekali sekala boleh la but jgn kerap nanti baby bengkak but kalau doc said baby okay then alhmdulilah yang penting u jaga je apa u makan , you eat healthy baby will be healthy. keep on the positive vibe so baby akan dpt your positive vibe trust me

Sy gdm ank ke3... Seawal usia kandungan 4bln... Sya diberikan diet makanan oleh pakar pemakanan... Stiap bln kena buat bsp.. Sekali dlm sebulan... Smpai 9bln... Mmg perlu jaga mkn... Slepas 6w bersalin. Perlu buat ujian cek gula skali lg utk kesan sma ada gdm tu stay atau tdak. Syukur tdak lekat.

Mostly y doc/nurse Kate effect dpt gdm baby maybe akn besar or worse case baby boleh meninggal dlm perut..n klau xcontrol mkn Ms pregnant kemungkinan besar after bersalin Pon kencing manis akn kekal

Baby berisiko besar atau ada kencing manis sebaik dilahirkan.