kaki lenguh dan kebas

Weeks 17, kaki rasa lenguh dan kebas... Kaki shgga peha... Sesiapa pernah rasa mcm ni?

5 Balas

Tuh saya, saya seawal 14w saya dh start pakai stokin sebab kaki cepat rasa sejuk, lenguh.. Lepas tu saya rajin letak minyak angin/minyak panas. Kemudian urut. Lega bila tidur. Tapi, bila bangun tido kaki rasa sakit jugak. Husband beli bantal mcm U tu(maternity pillow) alhamdulillah, kurang rasa sakit belakang dengan kaki. Yang kedua, saya beli stokin compress, sebab saya dh xtahan sakit lenguh kebas. Saya beli stokin compress dekat daiso 🤣 jimat haaa. Ketat pon ketat. Selesa kalau kaki tiba sakit, atau tido dengan stokin tu. Saya dabelkan stokin. Selesa 🤗 Kalau awak banyak buat kerja, banyak berjalan, kaki sakit..rehat ok, biar kaki tu rasa lega hilang lenguh.. Baru sambung, kalau paksa, memang sakit sampai ke tido 😵 saya xsanggup 😵

Banyakkan minum susu. Time tido tinggikan kaki dgn bantal. Urut2 dgn minyak dan pakai stoking. Kaki rendam dlm air suam + garam.

Msa monthly checkup misi ada cek urine x? Misi/doc ada ckp kencing kotor or protein x? Jika ada. Itulah sebabnya.

Kawan saya pun, ada yang tau kenapa ?

Saya pun macam tu