Kebas dan lenguh tangan & kaki

Ada tak mummy2 sini rasa kebas2 n lenguh tangan dan kaki masa third semester. Macam pelik pulak boleh kebas and lenguh malam malam ni. Rasa macam sakit2 badan pulak. Baby gerak ok je #36weeks #36weeks

7 Balas

sama sis.sy kaki tgn kebas dn bgkak dah..nk diri lama pn dh xbole sgt.tdo pn kiri kanan bntal tok support perut dn blkang.pas tu sy tggikan sikit kaki(letak bntal jugak)pas tu bntal lgi utk kepit celah lutu🤣bru selesa..smbil tu spu minyak bidara kt tpak kaki pkai stokin spu kat tpak tgn.pas tu buat senaman.bru selesa.kalau x..xbole tdo kebas² bisa.now 35 weeks

Saya 35w sama la awak memang kebas kaki dengan tangan walaupun tak bengkak ke apa and sakit belakang yang amat. Saya baca perkembangan baby and symptom kehamilan third trimester pun memang ada mention pasal ni. InsyaAllah normal.

Hi. sama sis sy sampai kejang otot betis sakit tu memang smpai husband pun terbangun. Klo bab kebas² tu rasa edema klo kaki kebas cuba letakan bantal bawah kaki & tinggikan kaki semasa tidur ya 🥰

8mo ago

Thank you ya

sama . sy bkn stakat kebas lenguh . kelengkang sakit , lutut sakit . nk mngiss rasa . skrg punggung sakit . dah 35w . hri hri pujuk bby kluar 37 38w . tak tahan sakit lutut tu .

8mo ago

saya pun skrg 34week baby kerap mengeras bahagian ari² dh mula sakit² pujuk baby keluar 37w or 38w jgk

sama ngn sy... kebas lenguh n kaki bengkak... 36w sy stat jd cmtu sume... so far ble sy berehat seharian sume bnd x kan jd... mayb sb kte byk gerak kot

same sis... skrg 36w da start kejang kaki betis.. lengguh2 sy ank. firt ceaser ank ke 2 80% blh brnk normal jarak anak 7 tahun...

sye pon mcm awk kebas tgn smua