Baby kick manja.

Week 19, baru harini terasa baby kick manja² gituuu. Gelembung eeeeii geram jee 🤣 Hehe first baby rasa excited lain maciam. Mommy² ada experience baby kick masa bila ? Share laaa mommy² semua.

9 Balas

Sy rasa masa 17 week time pegi tengok wayang . Mungkin sebb bunyi bising then dia gerak . Time tu sy bole rasa . Tp halus2 je rasa nye . And dia akan gerak bila bunyi musik kuat . Now dh 18week . Kadang2 rasa gak dia gerak . Tp tak selalu . Rasa geli2 macam tu .excited sangat tiap kali rasa dia gerak . Kadang sy sengaja picit2 perut sambil cakap surh dia gerak . Kadang dia gerak kadang tak.

2y ago

Sama ! Sy pergi tgk wayang , kuat beno geraknya . Bising kot bunyi musik tu😂

sy masa 18week da dpt rasa. mula2 tu confuse sbb mcm angin dlm bdn. tp dia jd aktif awal pagi. sy cuba cucuk perut sikit, then baby bagi respon kat dlm. excited yg amat, dan sy mmg confirm itu bkn angin dah. suami cuba bawa bckp then trus letak telinga kat perut sy, baby trus kick. #firstbaby

🥰 Saya rasa gerakan pertama pada waktu subuh sebelum saya celik mata. Saya yakin itu gerakan anak. Saya celik mata dan senyum syukur 🥰🥰🥰 Sebelum tu sya keliru gerakan anak atau angin dlm perut, so, saya buat dek je sbb tak pasti kan. Haha.

sama, tp masih halus2 lg. bila husband pegang pun tak rse pape even kita dh rse die gerak kt dlm, so masih halus cuma ibu sendiri yg blh rse.

haha saya rasa time 17mggu tapi halus sgt la ni dh 19mggu jgk lagi terasa dia grak bila kita pgg hilg tapi feeling dia happy sgt 😂

anak pertama rasa tendangan masa 7 bulan gitu lah. sekarang tgh preg kali kedua, awal dapat rasa tendangan masa 16 minggu ke atas 🤣

sy dri 17w dh rasa...masa sy baring dia tendang2...kdng2 kat pusat pun dia tendng..😅

Belum rasa baby kick 😥

2y ago

Dah berapa week?